1: Krabbendijke wint kinderlijk eenvoudig van De Noormannen

Krabbendijke 1 heeft zijn 2e oefenwedstrijd van dit seizoen zeer eenvoudig gewonnen van het vorig seizoen uit de 3e klasse gedegradeerde Noormannen 1. Na een nog stroeve start in de vorige oefenwedstrijd tegen Bevelanders (4-4) en een redelijk verlopen Reimerswaalcup (3e plaats), waren de mannen van trainer John de Frel zaterdagmiddag behoorlijk op stoom. Zonder voetballend nog te overtuigen was Krabbendijke duidelijk 3 maten te groot voor de West-Kappelaars.

Al na een kwartier spelen was de ongelijke strijd beslist. Krabbendijke kwam op 1-0 door een fenomenale vrije trap van aanvoerder Danny Weber, strak in de bovenhoek. De 2-0 werd aangetekend door Rens Jansen die een voorzet van Armin de Bat binnen knikte en diezelfde De Bat stond aan het einde van een mooie aanval en liet de 3-0 op het bord noteren. Daarna volgde een reeks gemiste kansen waarbij onder andere 2x de lat werd getoucheerd. Het enige wapenfeit van De Noormannen in de 1e helft was een schot van een meter of 20 wat eenvoudig gekeerd kon worden door doelman Sjaak Lokerse. Het slotakkoord in de 1e helft was voor de Krabbendijkse captain die van een metertje of 30 de doelman kansloos liet met een zeer bekeken lob, 4-0.

In de tweede helft was het aanvankelijk Krabbendijke dat in een te laag tempo en zeer onrustig wederom de aanval zocht. Dit resulteerde echter in een tegentreffer van de Noormannen. Slechte organisatie, te gehaast de aanval zoeken, balverlies en de 4-1 lag in het netje. Hierna werd de draad weer opgepakt en de score werd weer verder opgevoerd. Danny Weber bekroonde zijn prima wedstrijd met nog 2 doelpunten van afstand. Na deze 5 en 6-1 was het, voor zover dit het al niet was, eenrichtingsverkeer richting het doel van de Noormannen. Ronald Zuidweg tekende voor de 7e, Elco Jansen joeg de keeper af en liet de 8e treffer aantekenen. Jeroen Koster raakte de paal, Ronald Zuidweg de lat en het slotakkoord was voor Armin de Bat die op aangeven van broer Mark het netje liet bollen.

Zo was het veldspel nog niet erg goed maar toch kon Krabbendijke in deze wedstrijd goed werken aan bepaalde invullingen van zowel het verdedigende als het aanvallende spel. De volgende oefenwedstrijd is aanstaande dinsdag 18-08 om 19:45 tegen Colijnsplaatse Boys 1. Ook het tweede elftal zal oefenen in en tegen Waarde 1 om 19:30 uur.

1-0 Danny Weber (Vrije trap)
2-0 Rens Jansen (Armin de Bat)
3-0 Armin de Bat (Elco Jansen)
4-0 Danny Weber