1: Krabbendijke verslaat in slotfase het vlaggenschip van ‘s Heer Arendskerke

Krabbendijke heeft na het kleine debacle in de thuiswedstrijd tegen Kapelle keihard teruggeslagen in de uitwedstrijd tegen ’s Heer Arendskerke. Krabbendijke werkte na een zeer stroeve start in de laatste 20 minuten een 2-0 achterstand weg en zegevierde met 2-3 over de blauw-witten.

In de beginfase van de wedstrijd was het ’s Heer Arendskerke dat de klok sloeg. Keer op keer kreeg Krabbendijke niet voldoende druk op de opbouw van de verdediging waarbij voornamelijk de balvaardige Marijn Corstanje steeds zijn voorwaartsen kon bereiken. Na 8 minuten voetballen resulteerde dit al in een voorsprong voor Arendskerke. Een corner werd snoeihard via de onderkant van de lat binnengekopt. In het vervolg was de verdedigende organisatie bij Krabbendijke nog steeds zoek wat al snel resulteerde in weer een tegengoal. In de 17e minuut een aanval over de linkerflank die door de spits van de thuisploeg met een zeer bekeken boogbal in de lange hoek werd gekopt. Een 2-0 voorsprong voor Arendskerke en een zwarte middag tekende zich af voor Krabbendijke. Na een half uur werd de organisatie bij de tricolores echter wat omgezet waardoor plots Arendskerke veel moeite kreeg met voetballen. In het laatste kwartier van de eerste helft mocht Arendskerke dan ook blij zijn dat het nog steeds met 2-0 voorstond bij de rust. Voornamelijk Elco Jansen was in deze fase ongrijpbaar en vuurde in dit kwartier liefst vier schoten af en dwong de keeper hiermee tot drie reddingen in één keer mikte hij te hoog. Ook een schot van Armin de Bat werd gekraakt en een vrije trap van Danny Weber verdween naast het doel.

Na de rust een gelijkwaardige start van beide ploegen in de beginfase zonder dat beide teams echt tot uitgespeelde kansen kwamen. Naarmate de tijd vorderde kreeg Krabbendijke steeds weer meer het heft in handen en dat had eigenlijk al de 1-2 op moeten leveren via Armin de Bat. Hij schoot echter voor een bijna lege goal tegen been van een tegenstander waardoor dit nog uitbleef. Na deze kans twee aanvallende wissels bij Krabbendijke wat resulteerde in het feit dat Arendskerke er helemaal niet meer aan te pas kwam. In de 74e minuut werd Nicolas van de Zwan diep gestuurd door Elco Jansen en hij rondde oog in oog met de doelman prima af en tekende voor de aansluitingstreffer. Krabbendijke bleef vol op zoek gaan naar de gelijkmaker en stuurde laatste man Jeroen Bakx ook mee naar voren. Achterin één op één en met vier spitsen, een gewaagde tactiek die in de 83e minuut resulteerde in 2-2 van diezelfde Bakx. Een vrije trap van Jeroen Sent werd halfhoog ingebracht, spits De Bat blokkeerde zijn tegenstander waarna Bakx met een half volley het leer achter de doelman schoot. Met nog zeven minuten op de klok werd Krabbendijke gedirigeerd vol voor de winst te spelen en dit werd in de laatste minuut van de officiële speeltijd beloond met een driepunter. Een voorzet van de linkerkant van aanvoerder Danny Weber werd door goudhaantje Elco Jansen binnengekopt en zo werd in extremis een zwaarbevochten 2-3 overwinning weggekaapt uit Arendskerke.

1-0 Michiel Bouwman
2-0 Robin Goedegebuure
2-1 Nicolas van der Zwan (Elco Jansen)
2-2 Jeroen Bakx (Jeroen Sent)