1: Krabbendijke vermaakt het publiek en klopt Veere met ruime cijfers

Op een zonovergoten en warme zaterdagmiddag trapten Krabbendijke en Veere onder leiding van scheidsrechter Kant af voor een wedstrijd die er voor de thuisploeg niet meer toe deed. Het doel voor deze wedstrijd was dan ook het publiek te vermaken met acties, combinaties en doelpunten.

Al na 8 minuten was er de voorsprong voor Krabbendijke. Na eerst al op de paal te hebben geschoten maakte Elco Jansen vanaf de rechterkant met een soort stift over de keeper de openingstreffer. Tot op dit moment was het Krabbendijke dat de regie strak in handen had en leek het een makkelijke middag te kunnen worden. Echter na 12 minuten stond het alweer gelijk. Uit een voorzet kopte een speler van Veere op de lat waarna de bal terugkwam voor de voeten van De Theije. Voor hem een koud kunstje om voor een leeg doel binnen te tikken. Na deze treffer werd het een open wedstrijd met kansen over en weer. Halverwege pakte Krabbendijke weer de leiding. Armin de Bat kon alleen op de keeper af en gaf de bal aan Ronald Zuidweg die voor een leeg doel ook simpel kon binnentikken. Ook wat kansen voor Veere maar zij konden in deze fase doelman Hoekman niet passeren. In de 40e minuut werd de ruststand bereikt. Jeroen Sent met een strakke voorzet van links die door een Veere verdediger achter zijn eigen doelman werd gewerkt.

In de tweede helft begon Veere, dat er alles aan gelegen was om de nacompetitie nog te ontlopen, stormachtig richting de Krabbendijke defensie. Voor de rood-wit-blauwen zaak om dit te overleven want dit tempo konden zij toch niet volhouden met dit warme weer werd gedacht. Echter in de 57e minuut was het raak voor Veere. Een overtalsituatie werd prima uitgespeeld en de linksbuiten schoot hard diagonaal via de binnenkant van de paal raak. Zo was de spanning weer volledig terug. Na de fase dat Veere de boventoon voerde was het weer Krabbendijke dat de regie in handen nam. Dit leverde een treffer op via Elco Jansen die tegendraads raak kopte uit een voorzet van Rijkse. Zo was de marge weer twee en was het aan keeper Hoekman te danken dat dit zo bleef. Met een geweldige redding hield hij spits De Theije af van zijn tweede van de middag. Zo bleef Krabbendijke continu aan de goede kant van de streep en moest Veere blijven achtervolgen. In de 79e minuut maakte Zuidweg zijn 2e door een voorzet van Jansen binnen te werken en vlak daarna kwam Veere weer dichterbij door een goal van De Theije uit een vrije trap. Slotakkoord was weer voor Krabbendijke. Waar eerst Weber twee keer net over de lat had gemikt was het Zuidweg die na een prima aanval zijn hattrick compleet maakte en de eindstand bepaalde op 6-3.

Zo won Krabbendijke ruim, scoorde het zes keer en creëerde het veel kansen. Inherent aan het feit dat het nergens meer voor speelde was de scherpte af en toe ook ver te zoeken waardoor ook Veere vaak voor de goal van Krabbendijke te vinden was. Volgende week de seizoen afsluiter tegen het al gedegradeerde Nieuwland. Aanvang om 14:30 in Nieuw en Sint Joosland.