1: Krabbendijke strijdend ten onder bij Nieuwenhoorn

Nieuwenhoorn – Lange tijd leek Krabbendijke zaterdag op weg naar een stunt bij runnerup Nieuwenhoorn. Met een absolute hoofdrol voor doelman Sjaak Lokerse werd de 1-1 russtand met man en macht verdedigd. Uiteindelijk duurde het duel voor Krabbendijke tien minuten te lang, nadat de 2-1 was gevallen liep de thuisploeg met nog twee treffers uit naar 4-1.

Door de schorsingen van Jordi van Koeveringe en Marc van der Hart werd het centrum van de verdediging zaterdag gevormd door Jeroen Bakx en Chris-Jan Jansen. Daarnaast zijn ook Rens Jansen en Robert van de Vreede nog niet inzetbaar waardoor de bank met Ruben Matthijse, Bastiaan van Dijk en Pierre Borgo volledig door A-junioren werd gevuld.

Opstelling Krabbendijke: Sjaak Lokerse– Nicolas van der Zwan - Jeroen Bakx –Chris-Jan Jansen – Ilco Rijkse – Pascal Hage – Davi Dieleman - Richard Dommisse – Armin de Bat - Danny Weber© - Elco Jansen

Na een prima trainingsweek ging Krabbendijke op bezoek bij Nieuwenhoorn. Op het fraaie sportpark was het vlaggenschip van deze club vorig jaar nog gastheer in de zondaghoofdklasse. Een overstap naar de zaterdag werd al voorbereid door een kampioenschap in de zaterdag vierde klasse door hier al een zaterdagtak te laten starten. Het predicaat titelkandidaat werd de club uit het gehucht naast Hellevoetsluis dan ook terecht opgeplakt en voorlopig voldoet men daar ook aan. Ook Krabbendijke ondervond zaterdag de kracht van de Zuid-Hollanders, veel voetballend vermogen en snelle en behendige spelers. Naar mate de eerste helft volgde kwam Krabbendijke echter steeds meer in het stuk voor. Na de snelle 1-0 voorsprong hield Krabbendijke de schade beperkt, Sjaak Lokerse redde knap op een inzet van Bunjamin Karahan en Richard Dommisse haalde een kopbal van de lijn. De thuisploeg werd steeds slordiger in de zoektocht naar een tweede treffer waardoor Krabbendijke er af en toe gevaarlijk uitkwam. Op slag van rust loon naar werken met de gelijkmaker van Elco Jansen. Een afgeslagen corner wordt door Ilco Rijkse terug de zestien ingepompt waar Jeroen Bakx zijn ongetwijfeld mooiste doelpunt uit zijn carrière lijkt te gaan maken. Hangend in lucht produceert hij een krachtige volley maar helaas voor hem brengt de doelman van de thuisploeg redding. De rebound is een prooi voor Elco Jansen, die in een mêlee van benen de 1-1 tegen de touwen drukt.

Ook in de tweede helft is het initiatief voor Niewenhoorn maar door hard werken en een uitblinkende Sjaak Lokerse blijft Krabbendijke lang overeind, maar dus net niet lang genoeg. Ook waren er kleine kansjes om zelfs op voorsprong te komen, Elco Jansen bezorgde de Niewenhoornse defensie behoorlijk wat werk en Armin de Bat werd afgevlagd en getorpedeerd alvorens hij gevaarlijk kon worden. Zoals gezegd zorgde Sjaak Lokerse voor fenomenaal keeperswerk, uit alle hoeken en standen hield hij de thuisploeg van het scoren. Uiteindelijk moest ook hij capituleren toen opnieuw Davy Mierop van dichtbij wist te scoren. Het verzet van Krabbendijke was gebroken en Nieuwenhoorn liet hij publiek nog twee keer juichen.

Nieuwenhoorn - Krabbendijke 4-1 (1-1)

1-0 Davy Mierop
1-1 Elco Jansen