1: Krabbendijke pakt VCK, puntenrecord, en heeft zicht op meer

Krabbendijke begon in een hoog tempo aan de wedstrijd en dit resulteerde al na 5 minuten in de eerste kans van de wedstrijd. Elco Jansen ontfutselde de laatste man van VCK de bal, omspeelde de keeper maar zijn inzet werd via de paal uit de doelmond getikt. VCK kon het tempo van Krabbendijke goed bijbenen en zo ontspon zich een leuk duel. Tweede kans was weer voor Krabbendijke maar keeper Bil redde op een inzet van wederom Jansen. Aan de andere kant was VCK gevaarlijk met een schot voorlangs. De derde kans voor Krabbendijke kwam via de mooiste aanval van de wedstrijd. Via een mooie combinatie werd Elco Jansen vrijgespeeld op de achterlijn. Deze legde de bal terug maar de verdediger tikte de bal net weg voor de voeten van zowel Zuidweg als De Bat waardoor deze de bal niet konden afwerken op doel. Hierna was het VCK dat scoorde maar spits Kesteloo zag zijn inzet afgekeurd worden omdat hij terugkwam uit buitenspelpositie. Hier was Krabbendijke wel wat van geschrokken waardoor het een rommelig laatste kwartier van de wedstrijd was. Veel balverlies, te gretig naar voren en niet meer kort in de dekking. Beide teams kregen nog één kans maar de kopbal van VCK ging voorlangs en die van Krabbendijke spits Jansen belande op de lat.

In het tweede bedrijf startte Krabbendijke weer waar het mee was begonnen. Namelijk de tegenstander vroeg vastzetten en proberen te scoren. Binnen het kwartier lukte dit zelfs twee keer. In de 54e minuut een corner voor Krabbendijke, deze werd half weggewerkt en wie anders dan Danny Weber trapte de afgeslagen bal met links via een been van de tegenstander binnen. Amper vijf minuten later Elco Jansen en Zuidweg in een twee tegen één situatie. Eerstgenoemde omspeelde deze ene tegenstander kon afleggen maar schoot zelf prima de 2-0 tegen de touwen. Wedstrijd gespeeld zo leek het op dat moment. Echter VCK ging de lange bal spelen en Krabbendijke werd weer onrustig met een soort van tenniswedstijd tot gevolg. VCK het balbezit en veel op de helft van Krabbendijke alleen wisten zij geen 100% kansen te creëren. Krabbendijke daarentegen uit de counter wel gevaarlijk maar het kon de wedstrijd niet afmaken. Zo schoot Zuidweg op de keeper en redde deze ook in een één tegen één situatie met Elco Jansen. VCK bleef het proberen had ook een overwicht maar zoals eerder gezegd geen grote mogelijkheden. Zo bleef het bij 2-0.

Krabbendijke heeft na deze winst op VCK zijn eerste record te pakken. Het aantal punten dat het dit seizoen bij elkaar sprokkelde is sinds de invoering van het drie punten systeem nog niet eerder behaald in de 3e klasse. Ook staat het er prima voor in de 3e periode en heeft het nog zicht op een 4e plaats en een record aantal keren een clean sheet in één seizoen. Genoeg nog om vol voor te gaan dus! Volgende wedstrijd is zaterdag 23-4 om 14:30 thuis tegen koploper Serooskerke.

1-0 Danny Weber
2-0 Elco Jansen