1: Krabbendijke neemt met opgeheven hoofd afscheid van bekertoernooi

Virtus en Unitas ’30 bleken te sterk voor Krabbendijke en ook zaterdag kon er tegen het uit de 1e klas gedegradeerde Klundert niet worden gewonnen, maar de manier waarop Krabbendijke gedurende de 2e helft tegenstand bood was verdienstelijk.

Vandaag een selectie die bestond uit 1 A-junior, keeper Robin Vervelde en 10 spelers uit de eerste selectie. Deze werden aangevuld met 3 wissels van de A’s die al een wedstrijd in de benen hadden.

Klundert probeerde in de beginfase het tempo hoog te houden en zo Krabbendijke terug te dringen op de eigen helft. Na een minuut of tien lukte dit ook steeds beter en kwam Krabbendijke steeds verder in de problemen. Voornamelijk over de flanken was Klundert erg gevaarlijk. Na twintig minuten was het raak voor Klundert en werd er wonderschoon gescoord. Een voorzet van de rechterkant werd vanaf de punt 16 met een boog in de lange hoek gedeponeerd. Een schitterende goal en een verdiende voorsprong voor Klundert. Krabbendijke wist met spaarzame uitvallen af en toe gevaar te stichten voor de goal van Klundert maar echte kansen kreeg het niet. Klundert daarentegen bleef over de zijkanten gevaarlijk en zette na een prima voorzet en dito kopbal de 0-2 op het bord. Ook de derde Krabbendijkse tegentreffer kwam van de zijkant. Een corner werd strak binnen geknikt.

In de tweede helft 1 wissel, Vincent Roeland bleef met knieklachten aan de kant en werd vervangen door Bastiaan van Dijk. In deze tweede helft had Krabbendijke een betere grip op het spel van Klundert en deze werden dan ook veel minder gevaarlijk dan in de eerste helft. De verdedigende organisatie van Krabbendijke werd goed aangehouden en zo werden, in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Unitas ’30, geen grote kansen en tegentreffers meer weggegeven. Positief was ook dat er iets meer druk op de tegenstander kon worden uitgeoefend en zo ook kansen werden gecreëerd. Eerst was het Bastiaan van Dijk die de keeper de bal ontfutselde maar geen tegenstander kon bereiken, daarna Ronald Zuidweg die de keeper op zijn pad vond maar daar was het toch raak voor de tricolores. Elco Jansen zette goed druk op een moeilijke bal en kon de twijfelende doelman passeren met een mooi lob. Na dit doelpunt in de 70e minuut vloeiden bij beide teams de krachten weg. Het hoge tempo hiervoor en de hitte gingen zijn tol eisen. Doordat beide teams niets meer konden creëren maar ook niets meer weggaven bleef de stand zoals die was en blies de voortreffelijk leidende scheidsrechter Koster voor het eind van de wedstrijd.

Weer een nederlaag voor Krabbendijke maar positief is te concluderen dat er steeds beter en gedisciplineerder wordt gevoetbald. Tegen betere tegenstanders word langzamerhand steeds minder weggegeven en ook meer gecreëerd op de vijandelijke helft. Dinsdag nog een laatste oefenpot tegen Nieuw Borgvliet, alvorens de competitie begint. Aanvang is 20:00

0-1 Louis van de Schalie
0-2 Christiaan Fuanani