1: Krabbendijke met lege handen na late strafschop in Oosterland

OOSTERLAND – Krabbendijke zag zaterdag in Oosterland een prima wedstrijd niet beloond worden. Het duel met subtopper Duiveland ging gelijk op en werd in de 80e minuut beslist door een strafschop in het voordeel van de thuisploeg.

Opstelling Krabbendijke: Sjaak Lokerse – Jordi van Koeveringe – Jeroen Bakx – Robert van de Vreede(Marc van der Hart) – Ilco Rijkse – Chris-Jan Jansen – Rens Jansen – Richard Dommisse – Jeroen Koster(Nicolas van der Zwan) – Danny Weber(c) – Elco Jansen

Door een schorsing en twee blessures kwam Krabbendijke in een iets andere formatie aan de aftrap ten op zichte van de laatste weken. Alleen in de eerste tien minuten was daar iets van te merken, de organisatie stond vervolgens als een huis en ondanks dat de thuisploeg het initiatief had kwam Krabbendijke nauwelijks in de problemen. Danny Weber trok voor rust de stand gelijk nadat de thuisploeg de leiding nam in de twintigste minuut. Met een listige boogbal verschalkte Weber de doelman van Duiveland.

In de tweede helft golfde het spel op en neer, Duiveland wederom de lichte overhand zonder echt uitgespeelde kansen te creeren. Een typische duel waarbij de ploeg die scoort dan ook de punten naar zich toe trekt en Krabbendijke kreeg daar de beste kansen voor. Jeroen Koster kopte een strakke voorzet van rechts op de paal waarna zijn rebound kracht ontbeerde om de doelman te verslaan. Net wanneer het duel dan toch in een remise leek te eindigden ontspon er zich nog een spannend slot. Duiveland nam vanaf elf meter de leiding nadat de behendige nummer negen slim tegen de vlakte ging. Krabbendijke zette alles op alles om nog een doelpunt te forceren, met centrale verdediger Jeroen Bakx als stormram in de punt. Het gewenste effect van het slotoffensief bleef niet uit, echter was vrouwe fortuna Krabbendijke wederom niet goed gezind. Elco Jansen kopte rakelings naast en Danny Weber kreeg ook nog twee dotten van kansen. De eerste kans creerde de captain zelf door een kansloos ogende bal fenomenaal richting het doel te vuren, met een uiterste inspanning tikte de goalie van de geelzwarten de bal uit uit z’n goal. Ook bij de tweede mogeijkheid deed Weber eigenlijk alles goed maar kwam de doelman als winnaar uit de strijd. Een voorzet perfect stilgelegd op de borst maar de doelverdiger cappituleerde wederom niet bij Weber’s inzet. Nog twee duels voor Krabbendijke of het vege lijf te redden, come on!!

Duiveland – Krabbendijke 2-1 (1-1)
1-0 Duiveland
1-1 Danny Weber