1: Krabbendijke grijpt laatste strohalm in degradatiethriller tegen ZSC’62

KRABBENDIJKE – In een knotsgek duel met ZSC’62 heeft Krabbendijke de laatste kans om in de race te blijven voor direct lijfsbehoud gegrepen. Na een 2-0 voorsprong en 2-3 achterstand bezorgde Elco Jansen Krabbendijke de winst met een loepzuivere hattrick.

Opstelling Krabbendijke: Sjaak Lokerse – Marc van der Hart – Jeroen Bakx – Chris-Jan Jansen – Ilco Rijkse – Rens Jansen – Davi Dieleman – Richard Dommisse – Elco Jansen – Danny Weber(c) – Jeroen Koster

In een voorzichtige openingsfase van beide kanten nam Krabbendijke al snel een voorsprong. Jeroen Koster zag zijn inzet worden geblokt, waarna Richard Dommisse koppend de score kon openen. De 2-0 die al snel volgde van het hoofd van Rens Jansen bleek een averechts effect op de wedstrijd te krijgen. Ondanks de veilige marge van twee goals liep Krabbendijke terug waardoor de bezoekers uit Scharendijke meer en meer van zich deden spreken. Door goals van Justin Vaane en Robin Provoost verdween de voorsprong van Krabbendijke als sneeuw voor de zon waardoor er met een gelijke stand werd gerust.

De felle aprilzon zorgde voor zomerse taferelen aan de Nieulandestraat maar na vijf minuten spelen in de tweede helft pakten zich donkere wolken samen voor de equipe van trainer John de Frel. Robin Provoost omspeelde de uitgekomen Sjaak Lokerse en zette met een bekeken boogbal de toch verrassende 2-3 op het scorebord. Krabbendijke was duidelijk aangeslagen en even leek er niets meer goed te gaan. De spanning op de ploeg was duidelijk zichtbaar en Jeroen Bakx voorkwam met een uiterste ingreep de 2-4. Met nog twintig minuten te spelen rechtte Krabbendijke de rug met daarbij een absolute hoofdrol voor topscorer Elco Jansen. Bij de gelijkmaker speelde hij zich knap vrij om vervolgens vanaf de zestienmeterlijn af te ronden. De 3-3 maakte bij Krabbendijke nieuwe krachten vrij, het bleef via de combinatie de aanval zoeken en trok de zege dan ook verdiend over de streep. Elco Jansen snoepte in het hart van de verdediging de bal af en kon vrij doorlopen naar die doelman die ook verslagen werd. Met een rake kopbal uit een vrije trap van Richard Dommisse maakte Jansen zijn hattrick compleet. De aansluitingstreffer van ZSC’62 bracht de spanning weer terug maar de 5-4 bleef overeind.

Krabbendijke – ZSC’62 5-4 (2-2)
1-0 Richard Dommisse
2-0 Rens Jansen
2-1 Justin Vaane