1: Krabbendijke en Den Bommel gelijk in enerverend duel

KRABBENDIJKE – Wie een wedstrijd van het vlaggenschip van Krabbendijke bezoekt krijgt waar voor z’n geld, dat bleek zaterdag maar weer. Een kopie van het scoreverloop van de vorige wedstrijd tegen De Fendert leverde wederom een spectaculair duel op. Een duel van uitersten met Den Bommel resulteerde uiteindelijk weer in een 4-4 eindstand.

Opstelling Krabbendijke: Sjaak Lokerse – Jordi van Koeveringe – Chris-Jan Jansen – Jeroen Bakx – Ilco Rijkse – Pascal Hage – Davi Dieleman - Rens Jansen(c) – Richard Dommisse – Armin de Bat – Elco Jansen

Krabbendijke moest het vandaag stellen zonder z’n aanvoerder Danny Weber die geblesseerd aan de kant bleef. De eerste kans van de wedstrijd was voor Krabbendijke, Elco Jansen vond de keeper op zijn pad. Daarna trok Den Bommel het initiatief stevig naar zich toe en stond het binnen een half uur al op een riante 3-0 voorsprong. Met name de 1-0 was van grote schoonheid, met een hoog Barca tikkietakka gehalte sneden de eilandbewoners door de Krabbendijkse defensie. Heel even leken de kopjes bij Krabbendijke te gaan hangen na deze mokerslag op eigen veld maar door twee treffers in drie minuten keerde het geloof in eigen kunnen evensnel weer terug. Elco Jansen krulde eerst een vrije trap keurig in de verre hoek en klopte de doelman van de bezoekers even later in een 1 op 1 duel. Dit nadat Armin de Bat met goed stoorwerk voor een tekorte terugspeelbal had gezorgd.

De ommekeer zette zich voort in het tweede bedrijf want Krabbendijke drukte al snel door naar de gelijkmaker. Elco Jansen was weer eens ongrijpbaar en liet drie Bommelse verdedigers zijn hielen zien. Armin de Bat stond op de juiste plaats om zijn afgemeten voorzet binnen te werken. Niet voor het eerst dat Krabbendijke uit geslagen positie sterk terugkomt in een wedstrijd maar de koek was nog niet op. De winnaarsmentalitiet en het keiharde werken resulteerde tien minuten voor tijd door weer een goal van Elco Jansen in een voorsprong, 4-3! Een doelpunt van grote klasse. Bedient door zijn broer Rens Jansen glibte Elco op karakteristieke wijze naar binnen waarna zijn schot met veel curve in de verre hoek van de goal knalde. Met nog tien minuten op de klok leek een fantastische stunt in de maak en op het eerste half uur na was een overwinning van Krabbendijke zeker niet gestolen geweest. Het mocht helees werderom niet zo zijn. De voorsprong werd met man en macht verdedigd maar in de slotminuut viel de gelijkmaker alsnog toen Patrick Verolme krachtig binnenknikte. Even nog leek Pascal Hage in de laatste tegenstoot alsnog voor de drie punten te zorgen maar zijn inzet van dichtbij belandde op het dak van de goal.

Krabbendijke – Den Bommel 4-4 (2-3)
0-1 Patrick Verolme
0-2 Patrick Verolme