1: Krabbendijke doet zichzelf veel tekort in openingswedstrijd tegen Kapelle

Het vlaggenschip van V.V. Krabbendijke heeft in zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2015-2016 een hele mooie mogelijkheid laten liggen om met drie punten aan de haal te gaan. Na een prima eerste half uur liet Krabbendijke de tegenstander terug in de wedstrijd komen om vervolgens aan het eind van de rit met lege handen te staan.

Zoals gezegd startte Krabbendijke voortvarend op het eigen sportveld en Kapelle kwam er dan in de beginfase ook niet aan te pas. Na vijf minuten resulteerde het veldoverwicht dan ook in een verdiende voorsprong. Een half gekraakt schot van Elco Jansen werd verlengd door Armin de Bat die met deze inzet van dichtbij de keeper passeerde en de 1-0 op het bord noteerde. Krabbendijke bleef in de twintig minuten die hierop volgde heer en meester en was bijna continu op helft van Kapelle te vinden. Krabbendijke dook vaak gevaarlijk op voor de goal maar veel voorzetten van de zijkant waren niet voldoende op maat voor de spitsen waardoor echte kansen uitbleven. De enige mogelijkheid in het eerste bedrijf van Kapelle was een afstandsschot van aanvoerder Den Deurwaarder wat prima werd gepareerd door doelman Sjaak Lokerse. Het laatste kwartier zakte Krabbendijke beetje bij beetje weg en kon Kapelle zich langzamerhand terug knokken in de wedstrijd.

In de rust werd geprobeerd aan te geven dat we minder gehaast en onrustig moesten spelen, maar helaas bleek het laatste kwartier van de eerste helft zich door te zetten in de tweede helft. Kapelle werd steeds sterker en Krabbendijke bleef maar wegzakken. Na een kwartier kwam daar ook de beloning voor Kapelle in de vorm van de gelijkmaker. Een vrije trap van zo’n 22 meter werd prima binnengeschoten door Den Deurwaarder. Hierna nog steeds hetzelfde spelbeeld. Krabbendijke onrustig en slordig en Kapelle middels de lange bal op hun lange spits en op inzet steeds gevaarlijk op de Krabbendijke helft. Na 70 minuten ook nog het spreekwoordelijk deksel op de neus voor Krabbendijke. Weer een vrije trap die binnengeschoten werd, ditmaal door Robin Boogaard. 1-2. Met de voorsprong op zak en een veldoverwicht was het daarna toch weer vreemd om de zien dat juist Kapelle weer wat wegzakte en Krabbendijke weer wat druk kon gaan uitoefenen op de Kapelse achterhoede. Dit leverde in de 78e minuut de 2-2 op. Elco Jansen ontfutselde laatste man John Weststrate van Kapelle de bal en bleef oog in oog met de doelman koel en schoof beheerst binnen. In de laatste tien minuten ontspon zich een duel dat aan allebei de kanten een winnaar op kon leveren. Allebei de doelmannen moesten meerdere malen in actie komen maar de redding van de Kapelle goalie op een vrije trap van Danny Weber was werkelijk briljant. In de eerste minuut van de blessuretijd viel alsnog het doek voor Krabbendijke. Jeroen Bakx kon de bal achterin wegwerken maar juist op dat moment gleed hij weg. Kapelle speelde de 3 tegen 1 situatie die hieruit ontstond goed uit en kaapte de winst weg uit Krabbendijke.

In de vijftiende minuut kwam de nummer 8 van Kapelle naar de kant en schreeuwde tegen zijn trainer: “Er moet wat gebeuren want er klopt geen klote van”. Precies in deze fase van de wedstrijd had Krabbendijke het grote overwicht wat het had achteraf gezien uit moeten buiten. Dit gebeurde helaas niet en zo kon het zijn dat Kapelle met 2-3 kon zegevieren. Een wedstrijd die geen winnaar verdiende, want allebei de teams domineerden een half uur en waren qua kansen gelijkwaardig, kreeg er toch één. En dat was dit keer het iets gelukkigere Kapelle.

1-0 Armin de Bat (Elco Jansen)
2-2 Elco Jansen