1: Krabbendijke deklasseert Smerdiek na rust

KRABBENDIJKE – Met een klinkende 8-1 overwinning is Krabbendijke de tweede seizoenshelft overtuigend begonnen. Hekkensluiter Smerdiek kon drie kwartier mee maar na rust werd het krachtsverschil ook in goals uitgedrukt. Krabbendijke boekte z’n grootste competitiezege sinds 2011, toen Rillandia met 7-0 werd verslagen.

Opstelling Krabbendijke: Sjaak Lokerse – Jordi van Koeveringe – Marc van der Hart – Jeroen Bakx – Ilco Rijkse(Richard Dommisse) – Rens Jansen – Davi Dieleman(Nicolas van der Zwan) – Chris-Jan Jansen – Armin de Bat(Jeroen Koster) – Danny Weber(c) – Elco Jansen

Krabbendijke wist dat er vandaag maar een ding telde, de winst en niets minder dan dat. Trainer John de Frel kon voor het eerst sinds lange tijd beschikken over een voltallige selectie. In de openingsfase werd al snel duidelijk dat Krabbendijke vandaag de bovenliggende partij zou zijn. De bezoekers uit Sint-Maartensdijk werden meteen met de rug tegen de muur gezet en kwamen er nauwelijks aan te pas. Armin de Bat en Elco Jansen kregen binnen het kwartier een grote kans maar het vizier stond nog niet op scherp. Rens Jansen soleerde door het centrum van Smerdiek maar ook zijn inzet ging net naast. Ook de leidsman wilde blijkbaar nog niet aan een voorsprong voor Krabbendijke want in een duidelijke overtreding op Armin de Bat zag hij geen strafschop. Smerdiek beperkte zich tot verdedigen en via veel overtredingem Krabbendijke uit het aanvalsspel te krijgen. Dit leek nog kans van slagen te krijgen toen de rust met de brilstand werd gehaald.

Direct na de thee liet Krabbendijke er echter geen gras over groeien en bij de eerste twee kansen was het gelijk kassa. Elco Jansen en Danny Weber verschalkte doelman Stoutjesdijk vanuit de rechtse hoek. De opluchting bij Krabbendijke binnen en langs het veld was groot en de opmaat voor een monsterscore. Marc van der Hart zorgde voor de opvallendse treffer van de middag, de verdediger stoomde middels twee combinaties op van de laatste naar de voorste linie en schoof beheerst binnen, 3-0. Even leek er toch weer een wedstrijd van de gaan maken toen Hilbert Brinkman vanaf elf meter de 3-1 maakte, maar luttele minuten later zorgde Armin de Bat al voor de 4-1. Zijn inzet werd in eerste instantie nog gestopt maar uit de rebound rondde De Bat alsnog af. In de slotfase gooide Krabbendijke de gaskraan nog eens vol open waarna Smerdiek volledig door de hoeven zakte, de hongerige Krabbendijke spitsen profiteerden optimaal. Het doel van Stoutjesdijk werd een schiettent en Elco Jansen(3x) en Danny Weber schoten met precisie.

Door de broodnodige overwinning heeft Krabbendijke weer aansluiting naar plaats tien in de strijd om lijfsbehoud. Een mooie middag met veel goals, goed voor het doelsaldo en het zelfvertrouwen. Volgende week opnieuw een hele belangrijke wedstrijd voor Krabbendijke, uit bij DFS dat met een wedstrijd minder ook op elf punten staat.

Krabbendijke – Smerdiek 8-1 (0-0)
1-0 Elco Jansen
2-0 Danny Weber
3-0 Marc van der Hart