1: Krabbendijke de verdiende winnaar in het treffen met Jong Ambon

Een einduitslag van 4-3 doet meestal vermoeden dat er een hele spannende wedstrijd te zien is geweest. Op het veld was dit niet terug te zien maar Jong Ambon mocht Krabbendijke dankbaar zijn dat het helemaal terug in de wedstrijd mocht komen. Daardoor bleef het heel de wedstrijd spannend maar trok Krabbendijke verdiend aan het langste eind.

Al na drie minuten keek Krabbendijke tegen een achterstand aan. De eerste beste vloeiende aanval van de Ambonezen monde uit in een schot van een meter of 20 dat strak in de lange hoek tegen de touwen werd geschoten. Zo was het dus al weer een achtervolging net als vorige week. In het vervolg werd langzamerhand duidelijk dat Jong Ambon het vooral moest hebben van de snelle en behendige buitenspelers terwijl Krabbendijke het moest hebben van het hardwerkende collectief. Steeds vaker was het elftal van Krabbendijke op de helft van Jong Ambon te vinden en kansen werden er ook gecreëerd. Zo miste achtereenvolgens Elco Jansen, Jeroen Bakx en 2 keer Amin de Bat kansen om de gelijkmaker op het bord te zetten. Jong Ambon kon er in deze fase niets tegenoverzetten wat betreft kansen en trachtte dus met de 0-1 voorsprong de rust te halen. Dit lukte echter niet. In de 41e minuut komt een gekraakt schot van Krabbendijke in “de 16” voor de voeten van Elco Jansen die dit buitenkansje benut. Zo werd er met een stand van 1-1 gerust.

In de tweede helft sloeg Krabbendijke meteen toe. Na 4 minuten spelen werkte de ingevallen en van een blessure terugkerende Rens Jansen een corner achter de lijn en 4 minuten later was Elco Jansen te snel voor een drietal verdedigers, omspeelde de vierde en gaf breed op Armin de Bat die voor een leeg doel geen fout maakte en de 3e Krabbendijkse treffer liet noteren. Zo zat Krabbendijke op rozen. Echter na deze zeer goede fase was het plots Jong Ambon dat zonder echte kansen te hebben gehad toch op gelijke hoogte kwam. Eerst verdween een vrije trap vanuit een onmogelijke hoek achter Sjaak Lokerse en 2 minuten later stoot een bal ongelukkig tegen de arm van Chris-Jan Jansen wat een penalty opleverde. Deze werd door Jong Ambon verzilverd en zo was het na een uur spelen weer gelijk. 3-3. Zo kon Krabbendijke weer opnieuw beginnen en dat deed het ook. Er werd weer volop de aanval gezocht en Jong Ambon kwam steeds meer conditioneel in de problemen. In de 73e minuut was het raak. Armin de Bat ronde een prima aanval via Elco Jansen en Rens Jansen met het hoofd perfect af en zorgde met zijn tweede treffer voor de nieuwe voorsprong voor zijn team. Niet lang daarna pakte de back van Jong Ambon zijn tweede gele kaart en benadeelde zijn team. De laatste tien minuten stonden zij dus met 10 man. Echter viel er in de slotfase aan beide kanten geen grote kansen meer te noteren en dus kon Krabbendijke na het laatste fluitsignaal weer drie punten bijschrijven.

Krabbendijke ging voor drie punten, kreeg en verdiende er drie. Jong Ambon kwam misschien ook wel voor deze punten maar ook voor een heleboel andere dingen. Zo werd er continu geprobeerd de tegenstander mondeling te provoceren, werden er expres ballen onder de reclameborden doorgerold en ga zo maar door. Gelukkig werd vandaag het voetbal beloond met de overwinning!

0-1 Celino Davidse
1-1 Elco Jansen
2-1 Rens Jansen (Jeroen Sent)
3-1 Armin de Bat (Elco Jansen)