1: Krabbendijke boekt grote overwinning in laatste duel tegen het al gedegradeerde Nieuwland

Krabbendijke heeft in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de nummer laatst Nieuwland gedaan wat het moest doen. Het won gemakkelijk en pakte een groot aantal records dit seizoen.

Duidelijk was vooraf dat de tegenstander vandaag niet de sterkste zou zijn, maar omdat Krabbendijke nergens meer voor speelde kon dit ook wel eens een concentratieprobleem opleveren. Echter liet vanaf begin af aan Krabbendijke zien waar het voor gekomen was, zoveel mogelijk doelpunten maken. Punt van kritiek vandaag was dat dit de eerste helft niet uit de verf kwam. Er werden mogelijkheden gecreëerd maar er werd slechts één keer doeltreffend afgerond. Ronald Zuidweg vond met zijn rechter de lange hoek na een prima afgelegde bal van Elco Jansen. Aan de andere kant was de grootste mogelijkheid van de wedstrijd voor Nieuwland maar Hoekman hield zijn doel in een één tegen één situatie prima schoon. Er waren verder nog kansen voor Weber, vrije trap gered door de doelman, Elco Jansen met twee schoten over, Ronald Zuidweg met een schot voorlangs en Jeroen Sent die een vrije trap over schoot en van dichtbij met rechts over de deklat mikte.

Na rust werd de wedstrijd snel beslist. Jeroen Bakx opende op rechts naar Zuidweg die naar binnen sneed, twee man passeerde en met links in de lange hoek binnen schoot. Zes minuten na rust een actie van Elco Jansen over de achterlijn, terugleggen op Armin de Bat die met links uit de draai raak schoot. Hierna ging Krabbendijke freewheelen en werden er veel kansen gecreëerd, verprutst en ook doeltreffend afgerond. Ook bij tijd en wijlen veel spelers voor de bal waardoor Nieuwland hier en daar gevaarlijke counters kon opzetten. Uit een van deze counters moest Hoekman redding brengen op een prima schot, echter keerde hij deze met zijn rechterbeen. Halverwege het tweede bedrijf een aktie van Elco Jansen, afleggen op Zuidweg die voor een leeg doel de 0-4 binnen kon tikken. Marc van der Hart met een afgemeten voorzet op het hoofd van Jansen die ook vandaag zijn treffer meepikte door snoeihard raak te koppen. Vijf minuten voor tijd het slotakkoord van Zuidweg. Jansen met zijn 4e assist van de middag en ook Zuidweg bij de tweede paal met zijn 4e treffer van de middag.

Een prima overwinning voor de tricolores dat net zoals het hele seizoen een ruime voldoende scoorde. 48 punten, zes clean sheets en slechts 40 tegendoelpunten. Drie statistieken die door Krabbendijke niet eerder bereikt werden in de 3e klasse. Het scoorde 67 maal deze competitie en dit is slechts één minder dan het seizoen 2013/2014 dat het record herbergt.

We willen iedereen bedanken die dit seizoen op welke manier dan ook tot dit succes heeft gemaakt en zien iedereen graag terug volgend seizoen!

0-1 Ronald Zuidweg (Elco Jansen)
0-2 Ronald Zuidweg (Jeroen Bakx)
0-3 Armin de Bat (Elco Jansen)
0-4 Ronald Zuidweg (Elco Jansen)