1: Kapelle wint van Krabbendijke dat alle aspiraties ziet vervliegen

In een bijzonder teleurstellende wedstrijd heeft Krabbendijke aan het kortste eind getrokken tegen Kapelle. In een matige wedstrijd werd met 2-1 verloren.

Het eerste kwartier was voor Kapelle. Het was voornamelijk gevaarlijk via Souliman Abali maar deze had in kansrijke positie af moeten leggen in plaats van zelf te schieten. Met de wind tegen hanteerde Krabbendijke een te laag tempo om zelf kansen te creëren. Ook waren er geen ideeën om een goede aanval op te zetten en was het allemaal te voorzichtig. In een verder teleurstellende eerste bedrijf kreeg Krabbendijke één mogelijkheid. Elco Jansen passeerde zijn man, schoot in de korte hoek maar helaas een halve meter naast de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kans moest doelman Hoekman regelmatig in actie komen al was het werk dat hij te doen kreeg niet heel verontrustend voor Krabbendijke en zo werd een troosteloze 0-0 als ruststand bereikt.

Krabbendijke had in de rust nog alle vertrouwen erin dat het goed zou komen omdat het met de wind mee ongetwijfeld makkelijker kon gaan voetballen. Echter moest dan wel het tempo aanzienlijk omhoog. Na 1 minuut spelen konden alle goede bedoelingen alweer de prullenbak in. Romano Meerman tikte een voorzet vanaf de linkerkant prima binnen nadat Krabbendijke zich makkelijk uit had laten spelen. Hierna was er voor Krabbendijke nog maar één remedie, alles op de aanval. Maar zoals de immer positieve Krabbendijke supporters kunnen beamen waren er minimaal 8 spelers die hun niveau van de laatste weken niet haalden. Zo vocht Krabbendijke tegen een tegenstander en tegen zichzelf. Wat er ook werd geprobeerd, wissels, één op één, spelers op andere posities, niets hielp vandaag om tot goede aanvallen te komen. Er kwam slechts één kans voor de tricolores, nota bene linksback Rijkse lobde de bal over de keeper een halve meter naast de goal. Krabbendijke mocht Kapelle dankbaar zijn dat het tot de 86e minuut de hoop op een resultaat mocht koesteren. Echter toen werd een twee tegen één situatie wel goed uitgespeeld en was de 2-0 een feit. In blessuretijd maakte Armin de Bat middels een lob nog de 2-1 en was er zelfs nog een mogelijkheid op een onterecht punt. Diezelfde De Bat ramde de bal met links uit een lastige hoek huizenhoog over.

Er waren, zoals eerder gezegd, te veel spelers die het vandaag niet hadden. Van voor tot achter, van links naar rechts, niemand kon ook maar iets extra’s brengen om de boel op sleeptouw te nemen. Hierdoor liep Krabbendijke tegen een verdiende nederlaag aan en zal het de competitie op een vijfde plaats beëindigen. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen waarin Krabbendijke er alles aan zal doen om het publiek te vermaken en zes punten te behalen.

1-0 Romano Meerman
2-0 Jasper Vink