1: Gehavend Krabbendijke buigt pas in slotfase voor DBGC

KRABBENDIJKE – In de tweede compeititiewedstrijd na de winterstop leed Krabbendijke op eigen veld een 3-1 nederlaag tegen DBGC. Door de vele afwezigen moest er behoorlijk gesleuteld worden aan de basiself en werd Krabbendijke vooraf weinig kansen toegedicht tegen de sterkte opponent. Ondanks de nederlaag mag Krabbendijke met een goed gevoel terugkijken op het duel, dat pas in de slotfase werd beslist.

Opstelling Krabbendijke: Sjaak Lokerse – Jordi van Koeveringe – Jeroen Bakx – Robert van de Vreede – Ilco Rijkse – Nicolas van der Zwan(Jeroen Sent) – Laurens van Gorsel(Mark van den Berge) – Richard Dommisse – Armin de Bat – Danny Weber(c) – Jeroen Koster

Door de vorst werd er uitgeweken naar het tweede veld, en dus kunstgras. Normaliter in het voordeel van Krabbendijke maar de technisch vaardige ploeg van DBGC kon er ook prima op uit de voeten. De ploeg uit Oude-Tonge nam zoals verwacht het initiatief maar Krabbendijke had z'n zaakjes aardig voor elkaar en gaf nauwelijks ruimte weg. Wel werden de spitsen van de bezoekers gevaarlijk via de loepzuivere lange ballen vanuit de achterste linie waardoor met name de snelle Jeroen Sep aan banden gelegd diende te worden door Ilco Rijkse en Jordi van Koeveringe. Dit lukte aardig, deste zuurder was het dat DBGC uit een van richting veranderde vrije trap alsnog gemakkelijk op voorsprong kon komen. Na de openinginstreffer was het echter Krabbendijke dat meer in de wedstrijd kwam, door kort te dekken werd de aanvalsdrift van de bezoekers vroegtijdig gestaakt en kon Krabbendijke zelf ook aan aanvallen denken. Bij de eerste kans was het ook meteen prijs, een “beauty”van een goal ook nog eens. Danny Weber zette voor met een afgemeten bal op Jeroen Koster. Koster timede perfect en verzorgde zo koppend de assist voor Armin de Bat die diagonaal afwerkte. DBGC was na de gelijkmaker toch weer sterker en zette jacht op de 2-1, deze viel ook voor rust toen Jeroen Sep vanuit een lastige hoek raak schoot.

De tweede helft ging meer gelijk op, Krabbendijke nam naarmate de tijd vorderde meer en meer risico. Robert van de Vreede schoof een linie vooruit waardoor er achterin man op man gespeeld ging worden. Het oppurtunistische spel van Krabbendijke zorgde voor meer problemen bij de bezoekers, toch konden er weinig echte kansen gecreerd worden. Een vrije trap van Danny Weber vloog rakelings voorlangs en bij een aantal vrije trappen vanaf de zijkant wilde het voor Krabbendijke net even niet vallen. Een doelpunt hing in de lucht, zeker nadat DBGC met tien man kwam te staan toen een verdediger de doorgebroken Armin de Bat ten val bracht. Helaas viel de goal voor Krabbendijke te snel aan de verkeerde kant. Sjaak Lokerse werd na eerder een aantal knappe reddingen te hebben verricht nu wel geklopt uit een snelle tegenstoot. Opnieuw Jeroen Sep was de doelpuntenmaker en daarmee was het duel beslist.

Krabbendijke – DBGC 1-3 (1-2)
0-1 Bas Abresch
1-1 Armin de Bat (Jeroen Koster)
1-2 Jeroen Sep