1: DFS en Krabbendijke scoren niet

BURGH-HAAMSTEDE – Na het treffen met DFS is er nog niet veel verandering gekomen in de situatie van Krabbendijke. Het doelpuntloze gelijkspel op bezoek in Burgh-Haamstede in combinatie met de resultaten op de andere velden zorgt ervoor dat de spanning andermaal toeneemt in 3B.

Opstelling Krabbendijke: Sjaak Lokerse – Marc van der Hart – Jeroen Bakx – Jordi van Koeveringe – Ilco Rijkse – Rens Jansen – Davi Dieleman – Richard Dommisse – Elco Jansen – Danny Weber© - Armin de Bat

De winnaar van vandaag mocht weer serieus naar boven kijken op de ranglijst en dus was er voor beide teams veel aangelegen om het volle pond binnen te halen. Na negentig minuten stond de brilstand echter nog altijd op het bord waardoor de punten gedeeld diende te worden. Beide teams mochten de overwinning claimen waarbij de thuisploeg met name in de slotfase dichtbij de winst was. Krabbendijke kwam uitstekend uit de startblokken en zag Elco Jansen tot twee keer bijna de score openen, de topscorer vond echter de doelman op zijn weg. Even later kwam Jansen hardhandig in aanraking met deze doelman tijdens een luchtduel maar gelukkig zonder al te veel schade. Halverwege het eerste bedrijf verloor Krabbendijke de grip op de wedstrijd waardoor ook de thuisploeg twee keer in kansrijke positie wist te komen, de lat en Sjaak Lokerse brachten redding.

In de tweede helft golfde het spel in fases op en neer. In periodes van tien minuten leek dan weer DFS en dan weer Krabbendijke het duel naar zich toe te gaan trekken. Voor Krabbendijke resulteerde dit in een grote kans voor Danny Weber nadat Elco Jansen met de rug naar het doel had teruggelegd. Ook Weber vond in de keeper van de thuisploeg een sta in de weg. Een sterke fase met name richting het einde van het duel leverde de thuisploeg een reeks aan hoekschoppen op maar hier sprong men gelukkig voor Krabbendijke slordig mee om. Sjaak Lokerse bleek vandaag niet te passeren, in de lucht en even later 1 op 1 hield hij Krabbendijke op de been. In de slotseconden komt Krabbendijke met de schrik vrij als een DFS aanvaller voor een leeg doel van dichtbij mist.

Een doelpuntloos gelijkspel, je komt het bij Krabbendijke niet vaak tegen, zeker omdat de ploeg een groot scorend vermogen bezit. Positief punt is dat de ploeg wederom geen tegendoelpunt incasseert, de laatste drie duels gebeurde dat slechts 1 keer. Volgende week wederom een finale voor Krabbendijke. De uitwedstrijd met Kruiningen is niet alleen een derby, de buurman heeft tot nu toe ook 19 punten verzameld, wel met twee wedstrijden minder op de teller. Drie punten zijn dus ook volgende week goud waard.

DFS – Krabbendijke 0-0 (0-0)